Våre aktiviteter

Interaktiv utstilling

Utforsk vårt Salmon Center i Molde eller Senja. Her får du muligheten til å se, høre og føle deg gjennom våre utstillinger mens du får et innblikk i norsk havbruksdrift. Våre utstillinger er tilpasset et vidt spekter av gjester og våre guider tilbyr deg lærerike opplevelser uansett aldersgruppe. Inngangen på våre utstillinger er gratis for alle gjester.

Virtual Reality

En del av vårt konsept er å ta med gjester til våre produksjonsfasiliteter på sjø og på land. Skulle det av ulike årsaker ikke la seg gjennomføre å dra ut på tur, kan vi tilby denne reisen med Virtual Reality (VR-briller). Slik vil du kunne følge våre guider ut til merdekanten mens du enda står på visningssenteret.

Toppmoderne kjøkken

Både visningssenteret i Molde og Senja er utstyrt med et toppmoderne kjøkken, der barnehager, skoleklasser og andre gjester kan lage spennende matretter. Sjømat står i fokus og som en del av opplegget på besøksdagen hos oss, lager barn og elever sin egen lunsj for å lære hvor allsidig sjømat kan være.

Visningstur ut

Våre gjester har mulighet til å bli med på turer ut til ulike produksjonsfasiliteter.

Molde: RIB-turene tilbys hele året.
Senja: RIB-turene tilbys fra mai-oktober.

Settefisk­­­anlegg

Visste du at laksen lever i ferskvann den første perioden av sitt liv? Om du har lyst til å lære mer om hvordan settefisk­produksjon på land fungerer, kan du besøke et av våre settefisk­anlegg. Her får du se starten av laksens reise.

Stamfisk­anlegg (Kun Molde)

Du får være med på en omvisning til vårt stamfisk­anlegg hvor SalMars egen stamme; Rauma­stammen, avles og rogn produseres. Her kan du få et unikt innblikk i hvordan genetikk og avl fungerer, samt se på ulike prosesser som foregår den dagen du besøker.

Visnings­­tur til InnovaNor -Slakteri

Her vil du få en omvisning på vårt toppmoderne slakteri og fileterings­anlegg som åpnet i 2021. Opplev teknologien som benyttes ved et lakse­slakteri og logistikken i anlegget, la deg imponere!

Matfisk­anlegg

Vi tilbyr en fartsfylt tur med RIB ut til laksens hjem, der vil du få se et oppdretts­anlegg underveis i produksjonen og får en tilpasset visning rundt merdkanten. Vi stiller med alt av sikkerhets­utstyr og kjeledress. Varme klær er likevel å anbefale for å ha under dressen, samt votter og lue. Turene ut til et oppdretts­anlegg har ingen aldersgrense, hvert barn under 12 år må ha ledsagelse av en voksen.

Skreddersydd pakke

Ønsker du å kombinere ulike besøk eller har lyst til å gjeste for eksempel et settefiskanlegg, oppdrettsflåte, ventemerd eller et slakteri? Ta kontakt med ditt nærmeste visningssenter for å få skreddersydd ditt besøk.

Team building og sosiale sammenkomster

For grupper og bedrifter som ønsker å samles og benytte våre fasiliteter, kan vi bidra med å sammenstille et helhetlig konsept basert på deres ønsker og behov. Til møteaktivitet har vi moderne utstyr tilpasset digitale møter, samt møterom med stor skjerm og mulighet for bevertning.

Aktivitetsdager

Hvert år har vi ulike sosiale aktivitetsdager for store og små.
Følg nærmere med på våre Facebook-sider for å holde deg oppdatert.

Påske­verksted

Før påske arrangerer vi påskeverksted. Her legger vi til rette for ulike formings-aktiviteter.

Pepperkake-baking

Julestemnings­garanti. I adventstiden inviterer vi til pepperkake­baking og førjulskos for store og små.

Aktiviteter i forbindelse med forsknings-dagene

Under forsknings­dagene arrangerer vi aktiviteter innenfor årets tema.

17. mai

Lørdag før 17. mai arrangerer vi formings­verksted. Vi lager pynt og dekorasjoner.
Sommer­aktiviteter

Vi har ulike aktiviteter ila. hele sommeren. Her er det noe for enhver alder. Etter gjennomført aktiviteter får barna en is.

Vinterferie og høstferie

Vi arrangerer matkurs for 3.-7. klassinger i høst og vinterferien.